Subscribe to Newsletter
Get the latest posts delivered right to your email.
Subscribe to my Newsletter, we won’t spam. Promise!
DEFTERDARLIK TARAFINDAN RE’SEN YAPILAN TARHİYAT SONRASINDA İHTİYATİ HACZE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
İhtiyati haciz, ileride tahakkuk edecek olan tahakkuk etmiş henüz vadesi geçmemiş bulunan ya da vadesi geçtiği halde ödeme emri tebliğ edilmemiş olan amme alacağının tahsil güvenliğini sağlamak üzere yapılan haciz olarak tanımlanmaktadır. İhtiyati haciz amme borçlusunun iradesine bakılmaksızın idare tarafından…
CMK ÖDEMELERİ İÇİN VERGİ BORCU YOKTUR YAZISI İSTENEMEYECEĞİNE İLİŞKİN KARAR
Mahkeme kararında ” “borcu yoktur yazısının” Mahkeme ilamı ve icra emirleri kapsamında yapılacak ödemelerden önce aranması zorunluluğunun iptaline ilişkin olduğu, CMK zorunlu müdafilik hizmeti kapsamında ödenecek ücretin de Mahkeme ilamının bir unsuru olduğu, dolayısıyla söz konusu alacaktan Maliye Bakanlığının davacının…
TEHİR-İ İCRA KARARINDAN SONRA YATIRILAN TEMİNATIN NEMALANDIRILMASINA İLİŞKİN GÜNCEL KARAR
Tehir-i icra kararı alındıktan sonra borçlu kanundaki düzenlemeler çerçevesinde borcu karşılayacak bir teminat yatırmaktadır. Ancak uzun yargılama süreçleri sonrasında ve enflasyonist dönemlerde yatırılan meblağlar günden güne erimekte ve her iki taraf açısından olumsuz sonuçlar meydana getirmektedir. Buna karşın yatırılan paranın…
KONKORDATO NEDİR ?
Genel anlamıyla “bir borçlunun ticari durumunun sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşma” olarak tanımlanabilir. Bir şirket borçlarını ödemekte zorlanmaya başlamışsa mahkemeye başvurarak ve bu alacaklıların rızasını alarak borçların belli…
ESER SÖZLEŞMELERİNDE İŞ TESLİMİ
ESER SÖZLEŞMELERİNDE İŞ TESLİMİ Eser sözleşmelerinde teslim yüklenicinin yüklenmiş olduğu edimi sözleşmeyi ifa etmek niyeti ile iş sahibinin fiili hakimiyetine bırakmasıdır. Teslim olgusunun gerçekleşmiş olması için iş sahibinin eseri kullanımına engel durumların olmaması gerekmektedir. Teslim olgusunun gerçekleşmiş olduğu hukuki işlem…
İŞÇİ-İŞVEREN İLİŞKİSİNDE REKABET ETMEME YASAĞI
İşçi-işveren ilişkisinde işçinin işyerinde çalışması sırasında işin işleyişine ve müşteri çevresine ilişkin öğrenmiş olduğu bilgileri kullanarak rekabet etmesinin ve diğer şirketlerle paylaşmasının sakıncalar oluşturacağı ve haksız bir menfaat söz konusu olacağı düşünülerek “rekabet yasağı” kavramı öngörülmüştür. Öncelikle Türk Borçlar Kanunu…